Bibe e pjekur me lakra

Përbërsit:

-1 bibë,
-2 dcl yndyrë,
– 30 g kripë,
-ujë sipas nevojës,
– lakra dhe speca të djegës.

Përgatitja: Biba lahet, pastrohet dhe kripet mirë nga të gjitha anët. Qitet në tepsi me yndyrë dhe futet në furrë të nxehtë. Në ndërkohë, derisa të piqet biba, mirren lakra të tharta, të cilat priten imët. Sasia e lakrave zgjidhet sipas anëtarëve të familjes. Lakrat fërgohen me kujdes dhe nga fundi i fërgimit iu qitet edhe speca të djegës. Kur të fillojnë të skuqen dhe zbuten, lakrat qiten ne tepsi ku është pjekur biba, ndërsa biba pritet në copa dhe qitet mbi lakra. Tepsi me lakra dhe bibë futet përsëri në furrë dhe piqet, por me temperaturë më të ngadalshme.

Be Sociable, Share!

Tags: ,

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/gatojca/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273