Konsumoni dardhë, forcon zemrën

Konsumoni dardha, forcon zemrën, kurse farat e saj ndihmojnë te sëmundjet e lukthit dhe te mëlçisë.

Ky fryt etjen si dhe ndalon vjelljen. Dardhën e ëmbël, Homeri ne veprën e tij “Odiseja” e ka quajtur si dhuratë të zotit, ndërsa në tryezën e Luigjit te XIV është konsideruar si pemë luksi.

Dardha është pemë që e ka prejardhjen nga Azia, kurse historia e saj 3.000 vjet e gjate

Në ditën e sotme rëndësi i kushtohet kultivimit dhe kryqëzimit te llojeve të ndryshme të dardhave.

Be Sociable, Share!

Tags:


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/gatojca/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273