Pica Quattro Stagion (katër stinët)

Në këtë version të picës, lulelakrat, specat, kërpudhat dhe ullinjtë prezantojnë nga një stinë të vitit. Ndani katër pjesët e picës në katër anë me anë të një litari me brumë. Kjo i jep picës një paraqitje interesante në tavolinë. Prijeni në feta në secilën anë dhe kënaquni duke ngrenë pjesë nga gjithsecila stinë.

 

Përmbajtja:

Miell të mjaftueshëm sa për një picë (të vogël, të mesme të madhe)
28. 3 gramë ose më shumë salcë të picës
Gjysmë filxhani djathë
Dy filxhanë kërpudha të prera
Një lugë vaj ulliri
5-10 zemre të lulelakrës, të thara dhe të prera
Gjashtë speca të kuqe të prera në kafshata të vogla
Gjashtë speca të verdha po ashtu të prera në kafshata të vogla
Një filxhan me ullinj
Dy lugë vaj ulliri
Borzilokë të prerë dhe të freskët

Përgatitja

1. Së pari nxehim furrën në 375 gradë celsius dhe përgatiteni brumin e Picas, duke ndjekur përgatitjet për Picën, por rezervoni brumë që mund t’ju duhet më vonë. Shpërndajeni salcën e picas mbi mbrumë në secilën anë; spërkateni me djathë. Ndajeni brumin rezervë në katër pjesë. Bëjeni rrathët duke e ndarë picën në katër pjesë.
2. Në mesin e tiganit përgatisni kërpudhat duke ia shtuar edhe një lugë vaj ulliri pasi ta kenë marrë me nxehtësinë mesatare dhe nuk i ka mbetur aspak lëng. Vendoseni në një të katërtën e picas që keni pjekur kërpudhat. Në anën tjetër vendosni zemrat e lulelakrës. Vendosni në pjesën tjetër pjesët e specave dhe të pjesës së mbetur të ullinjve.
3. Futeni të pjekën në furrë të nxehur dhe leni ato 25 minuta apo deri sa të merr ngjyrën e kafet. Lejoni që të ftohet për pesë minuta. Hidhni duke e stërpikur një lugë me vajin e ullirit që ju ka mbetur. Hidhni edhe bazilokë të prerë. Prejeni picën në çarje dhe shpërbëjeni menjëherë. Nëse është e madhe atëherë mund ta përdorin edhe 8 persona.

Be Sociable, Share!